Sluiten
Header image

‘Politie verliest grip op wijk en internet’

12 oktober 2020

De politie heeft een tekort aan mankracht en de aanpassing aan nieuwe vormen van criminaliteit, zoals cybercrime. Daarom moet het kabinet 600 miljoen euro investeren, staat in een masterplan van verschillende partijen.

Het plan ‘Verbonden met wijk, web en wereld’ is samengesteld door het OM, politie, regioburgemeesters en het ministerie van Justitie en Veiligheid, melden RTL Nieuws en het OM.

Door de achterstand bij de politie dreigt het contact met de wijk en burgers te verdampen en blijven zaken onopgelost, zo wordt gewaarschuwd. Volgens het OM moet er geïnvesteerd worden in de aanpak van cybercrime. Er zouden meer technische middelen en specialisten nodig zijn om burgers te beschermen voor de veranderde criminaliteit.

Vijf jaar

Het noodplan dat is opgesteld is gericht op de komende vijf jaar. In het plan staat dat er duizend agenten moeten bijkomen om de positie van de politie in wijken en op het internet te versterken. Ook moeten verouderde ICT-systemen worden vervangen en moet er kennis worden aangetrokken op het gebied van cybercrime.

 

bron: beveiliging.nl