Sluiten
Header image

Secusoft maakt API-koppeling met Google Agenda

22 april 2021

Secusoft heeft een API-koppeling gebouwd waarmee ieders beveiligingsdiensten automatisch in de Google Agenda gezet worden. Dit is vooral handig voor beveiligers die werkzaam zijn voor verschillende beveiligingsbedrijven. Die hoeven dan niet meer bij de verschillende werkgevers in te loggen, maar zien alle diensten in hun Google Agenda.

Het had volgens Leo Hoogma van Secusoft even wat voeten in de aarde, want een dergelijke koppeling bouwen is volgens hem precisiewerk en niet in de laatste plaats een gevoelige klus. “Gelukkig zijn wij hierin gespecialiseerd en kan elke beveiliger nu op veilige wijze gebruik maken van deze nieuwe tool in Secusoft, waarmee je nóg meer tijd bespaart. Je hoeft namelijk niet langer je diensten van verschillende werkgevers zelf in je agenda te zetten. Dat doet Secusoft voor je.”

Werkwijze
Het enige wat de beveiliger hoeft te doen, is de Google Agenda koppelen aan het eigen Secusoft-account. Dat gebeurt via de beveiligde API-koppeling. Vervolgens zullen alle diensten die die de planner van het beveiligingsbedrijf voor de beveiliger in het rooster zet, automatisch in diens Google Calendar verschijnen. De beveiliger kan elke werkgever een andere kleur geven, voor nog meer overzicht. Zo ziet de beveiliger in één oogopslag voor wie die dag gewerkt moet worden, of dat het bijvoorbeeld om een ander soort agenda-item (zoals een privéafspraak) gaat.

Veiligheid 
“Wij hechten veel belang aan online veiligheid, offline en online safety versterken elkaar immers”, benadrukt Hoogma. “Wij zijn dan ook niet voor niets houder van het ISO 27001-certificaat. Dat is het hoogst haalbare veiligheidscertificaat dat je kunt behalen. Maar we doen meer. Kijk maar eens op onze pagina over veiligheid. De koppeling zorgt er bijvoorbeeld niet voor dat wij inzage hebben in de agenda van gebruikers, of de werkgever kan zien wat de beveiliger nog meer allemaal doet. Dat ziet alleen degene die is ingelogd op het Google-account: de beveiliger zelf dus. Onze koppeling maakt mogelijk dat die vanaf nu alle diensten op één overzichtelijke plek gebundeld heeft.”

 

Bron: Beveiligingsneiuws.nl