Sluiten
Header image

10 tips om inbrekers af te schrikken

Inbrekers afschrikken is een effectieve manier om inbraken te voorkomen. Het laatste wat u wilt als u thuis komt van vakantie of een gezellig uitje is ontdekken dat er is ingebroken en dierbare spullen zijn geroofd. Dat kost u niet alleen veel geld, het kan ook veel verdriet opleveren omdat er bijvoorbeeld een erfstuk of ander item met emotionele waarde gestolen is. Daarnaast kan het ook psychische klachten veroorzaken, sommige mensen voelen zich na een inbraak niet meer veilig in hun eigen huis en dat is natuurlijk heel vervelend. Zeker voor inbraken geldt: voorkomen is beter dan genezen. Maar hoe moet u dat doen? HB Bewaking geeft u 10 handige tips om inbrekers af te schrikken!

 

1. Veiligheidssloten op de deuren

Het spreekt natuurlijk voor zich dat het van groot belang is om goede sloten op de deuren te hebben. Een voordeur met een oud en makkelijk te kraken slot is voor inbrekers natuurlijk een cadeautje. Deuren zijn misschien wel het allerbelangrijkst om te beveiligen, omdat dat voor inbrekers de beste doorgang is. Daarom is het verstandig om te zorgen dat u goede sloten op de deuren heeft en ook zeker niet gaat bezuinigen op dit punt. Als er namelijk ingebroken wordt zal dit u veel meer geld kosten dan de aanschaf van een goed slot. Er zijn diverse veiligheidssloten die u kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld:

  • Een insteekslot;
  • Een zelfsluitend veiligheidsslot;
  • Of een anti-kerntrekslot.

beveiliging, deur, draaiknop

 

2. Inbraakbeveiliging op de ramen

Naast deuren zijn ramen ook handige ingangen voor inbrekers. Een raam is natuurlijk zo ingetikt, het is voor inbrekers vaak zelfs makkelijker dan de deur open te breken. Om die reden is het belangrijk dat je de ramen goed beveiligt om zo inbrekers af te schrikken. U kunt bijvoorbeeld een alarm of een slot plaatsen, maar er zijn ook andere manieren om de ramen te beveiligen. Een voorbeeld hiervan is anti-inbraakfolie op de ramen plakken. Dit folie zorgt ervoor dat bij het intikken van het raam niet direct de volledige glasplaat aan gruzelementen valt. In plaats daarvan ontstaat er maar een klein gat, waar de inbreker niet doorheen kan. De inbraak wordt op deze manier vertraagd, waardoor er meer tijd is om deze tegen te houden en de inbrekers op heterdaad te betrappen.

 

3. Zorg voor goede verlichting

Inbrekers opereren graag in het donker. Een hele simpele manier van inbrekers afschrikken is dus: zorg ervoor dat het niet donker is. Dit kan zowel buiten als binnen. Wanneer u het huis verlaat, zorg er altijd voor dat het nog licht brandt in het huis. Op die manier lijkt het alsof er gewoon iemand thuis is en zullen inbrekers het huis minder aantrekkelijk vinden. Verlicht ook buitenshuis, als voorbijgangers iemand bij de deur zien klooien zullen zij eerder geneigd zijn de inbreker te ondervragen over zijn intenties. Inbrekers houden niet van pottenkijkers en zullen een verlicht huis niet snel kiezen voor een inbraak.

 

4. Een oogje in het zeil

Om verder te gaan op de vorige tip: het helpt vaak als je goed contact hebt met je buren, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Zien ze iets verdachts? Dan kunnen zij contact met je opnemen of de ongenode gast aanspreken. In steeds meer straten hebben de bewoners tegenwoordig ook een WhatsApp buurtpreventie appgroep, waarbij buren elkaars woningen in de gaten houden. Dat is een fijn gevoel wanneer u een avond weg bent of bijvoorbeeld op vakantie. Ook dan is het fijn om goed contact te hebben met de buren of familie die in de buurt woont. Vraag ze bijvoorbeeld om af en toe de gordijnen open en dicht te doen of de post weg te halen. Zo lijkt het huis bewoond en schrik je inbrekers dus af.

 

5. Hier waak ik!

Inbrekers opereren niet alleen graag in het donker, maar ook in stilte. Ze zitten niet te wachten op een huisdier dat wakker wordt en geluid gaat maken. Vooral van honden zijn inbrekers niet gecharmeerd. Honden die blaffen als ze binnenkomen zorgen ervoor dat er aandacht wordt gevestigd op de inbraak. Honden helpen dus met inbrekers afschrikken. Heb je dus een hond? Maak het duidelijk door bijvoorbeeld een ‘hier waak ik’-bordje op te hangen. Heb je geen hond? Je kunt natuurlijk altijd doen alsof je er een hebt, in de strijd tegen inbraak.

waakhond | inbrekers afschrikken

 

6. Schuttingen en erfafscheiding

Als je de mogelijkheid hebt om het huis met een schutting af te schermen is dat ook een goed idee als het gaat om inbrekers afschrikken. Zorg hierbij dan wel dat u erop let dat de afscheiding ook daadwerkelijk effectief is tegen inbraak. Geen makkelijk te openen deur met een slecht slot erop en kies bij voorkeur voor een gladde schutting, zodat het voor inbrekers moeilijk is om er bijvoorbeeld overheen te klimmen. Met een schutting blijven spullen uit zicht en inbrekers buiten de deur.

 

7. Alarmsysteem met meldkamer en alarmopvolging

Mocht het toch zo zijn dat een inbreker bij u probeert in te breken, dan kunt u er maar beter zo snel mogelijk bij zijn. Door het plaatsen van een goed alarmsysteem kunt u niet alleen inbrekers afschrikken, maar er ook voor zorgen dat er direct actie ondernomen wordt. HB Bewaking kan u daarbij helpen. Wanneer een door ons geplaatst systeem afgaat, krijgen wij hierover bericht in de meldkamer. Door middel van alarmopvolging kunnen wij direct in actie komen en de inbraak ter plekke afhandelen. Wij schieten graag te hulp, u staat er niet alleen voor!

 

8. Camerasysteem plaatsen

Installeer camera’s rond het huis tegen inbraken. Camera’s hebben eigenlijk een dubbele werking, u kunt de omgeving altijd goed in de gaten houden en tegelijkertijd helpen camera’s ook met inbrekers afschrikken. Hang deze wachthouders ook vooral in het zicht, zodat inbrekers direct weten dat ze geen schijn van kans maken. Als u wilt kunt u zelfs nog door middel van een bordje duidelijk maken dat er op uw terrein sprake is van camerabewaking. Zo houdt u inbrekers niet alleen in de gaten, maar ook op afstand.

beveiligingscamera | inbrekers afschrikken

 

9. Deurspion

Houd met een deurspion, of een lens in de deur, in de gaten wie er bij de voordeur staat. Deurspionnen komen in verschillende uitvoeringen, zo zijn er lenzen met camera die beelden naar uw mobiele telefoon sturen. Op die manier ziet u ook als u niet thuis bent wie er voor de deur staat. Andere deurspionnen hebben ook een functie waarmee u kunt spreken met degene die op uw terrein staat. Ideaal voor het afschrikken van inbrekers.

 

10. Berg waardevolle spullen zorgvuldig op

Bij het voorkomen van inbraken is het vooral belangrijk dat je zoiets niet uitlokt. Leg dus geen waardevolle spullen in het zicht van potentiële inbrekers. Veel inbraken worden gepleegd omdat inbrekers een makkelijk te pakken object zien. Leg dus geen laptops dicht bij het raam of kostbare spullen in de vensterbank. Een raam is zo ingetikt en een inbreker hoeft niet eens naar binnen voor iets dat voor het grijpen ligt. Dit geldt ook voor het buitenshuis bewaren van de sleutel, doe dit niet onder de deurmat of in de plantenbak! Zo maakt u het de inbrekers wel heel makkelijk.

 

Inbrekers afschrikken door HB Bewaking

Wilt u naar aanleiding van deze tips weten wat er aan uw woning of bedrijfspand gedaan kan worden aan de beveiliging om inbrekers af te schrikken? Wij helpen u graag de beveiliging te verbeteren. Met onze diverse diensten houden wij Amsterdam, Haarlem en omgeving veilig en vrij van inbraken. Maak een afspraak met ons en ontdek wat wij voor u kunnen doen. Inbrekers afschrikken doet u met de hulp van HB Bewaking.