Sluiten
Header image

Alarmopvolging

Alarmopvolging

Alarmopvolging is een belangrijk onderdeel van professionele beveiliging, en niet alleen voor bedrijven. De laatste jaren wordt alarmopvolging ook steeds belangrijker voor particulieren. 
 

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK   of bel 020 - 4499499 voor advies op maat
 

Alarmopvolging

Na een alarmmelding moet er snel actie worden ondernomen. HB Bewaking bepaalt na het afgaan van het alarm direct of er een surveillant ter plaatse nodig is. Deze surveillant inspecteert de situatie door een binnen- en buitenronde uit te voeren. In sommige gevallen staat er per ongeluk nog een deur open of is het hek niet goed gesloten. Dan herstelt de mobiele surveillance niet alleen het alarm, maar kijkt hij of zij ook of er geen vervolgschade is. Door een consequente alarmopvolging weten dieven ook dat ze bij u slechts enkele minuten kans zullen hebben, voor HB Bewaking arriveert en de politie waarschuwt.

Door een professionele alarmopvolging uit te voeren, weten wij gevaarlijke situaties in de toekomst zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer uw alarm afgaat en uw beveiliger de alarmopvolging heeft verricht wordt er altijd, een door u aangewezen contactpersoon opgebeld. Bij ons staat een goede alarmopvolging hoog in het vaandel. Zo werkt onze dienstverlening in alarmopvolging!

Mobiele surveillance ter preventie van brand en diefstal

Door alle nieuwe technieken en moderne alarmsystemen gaat u er waarschijnlijk van uit dat alles in uw woning of bedrijf goed geregeld is. Toch kan het zomaar gebeuren dat u te maken krijgt met (een poging tot) diefstal of brandgevaar. Natuurlijk is het beter om te voorkomen dan te genezen. Daarom gaan onze mobiele surveillanten verder dan alleen alarmopvolging. Om de veiligheid van uw woning of bedrijf te garanderen, voert uw persoonlijke mobiele surveillant verschillende rondes uit:

  • binnen- en buitenrondes;
  • opening- en sluitrondes;
  • brandrondes.

Bij een binnenronde bekijkt de surveillant alle ramen, deuren en machines om gevaarlijke situaties uit te sluiten. Een buitenronde richt zich op de buitenzijde van het gebouw. Zijn alle toegangswegen en hekken wel goed afgesloten? Een uitgebreide controleronde neemt best wat tijd in beslag. De inspecteur slaat niets over tijdens een controleronde en loopt lampen, kachels en machines na.

Daarom voeren de surveillanten hun controles vaak vóór en na kantoortijden uit om overlast te voorkomen. Na het afronden stelt hij of zij het alarmsysteem weer in, zodat uw werknemers de volgende dag weer veilig aan het werk kunnen.   

Professionele opvolging van alarmmeldingen

Helaas is brand of diefstal niet in alle gevallen te voorkomen. In 80-90% van de gevallen wanneer een alarmsysteem afgaat wordt dit veroorzaakt door het koken of een kaars die te dicht bij de sensor staat. In dit soort gevallen resetten we het alarm en maken we de sensor schoon. Is er wel sprake van brand, dan lichten wij zo snel mogelijk de brandweer in, zodat ook zij snel ter plaatse zijn. Door nauwgezet elk alarmmelding op te volgen, beperken wij de schade mocht er wél iets aan de hand zijn. Zo wordt er geen loos alarm geslagen en worden de benodigde maatregelen tijdig getroffen.

Meer informatie over alarmopvolging

De surveillancediensten van HB Bewaking zijn onder andere werkzaam in Amsterdam, Amstelveen, Haarlemmermeer en omgeving. Vraag een offerte aan of neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.  

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK   of bel 020 - 4499499 voor advies op maat