Sluiten
Header image

‘Politici voelen zich vaker en ernstiger bedreigd’

10 september 2020

Dat meldt NRC op basis van een rondgang langs fractievoorzitters in de Tweede Kamer en andere Kamerleden. Meerdere politici zeggen tegen NRC dat de sfeer met name grimmig is geworden door aanhangers van boerenorganisatie Farmers Defence Force en de groep Viruswaarheid, die tegen de coronamaatregelen is, meldt de NOS. Sommige Kamerleden zijn bezorgd over hun familieleden of medewerkers, andere zijn bang dat hun dagelijks werk wordt beïnvloed.

Vorige maand werd Kamerlid Omtzigt in Den Haag bedreigd tijdens een demonstratie tegen het coronabeleid. Daarvan is aangifte gedaan door Kamervoorzitter Arib en er is inmiddels een man van 26 aangehouden. Maandag werd in Arnhem een partijbijeenkomst van Forum voor Democratie enige tijd stilgelegd vanwege een ‘verdachte situatie’, die later loos alarm bleek te zijn.

Labbekakkerig

Volgens PVV-leider Wilders, al jaren de meest bedreigde politicus van Nederland, komen dreigementen aan zijn adres vaker uit het buitenland. Hij vindt dat de regering daar ‘labbekakkerig’ mee omgaat. “De sfeer rondom mij is dat we het allemaal wel weten. Maar ik kan nog altijd niet naar de wc zonder dat er beveiligers voor de deur staan”, citeert NRC hem.

 

bron: beveiliging.nl