Sluiten
Header image

Politie ontvoert en bedreigt verdachte van aanslagen

11 maart 2021

De politie heeft een man korte tijd ontvoerd en ernstig bedreigd om te achterhalen wie er achter de aanslagen zit op medewerkers van een groothandel in fruit in Hedel. Dat zegt de advocaat van de ontvoerde tegen De Telegraaf. Als de man niet zou praten, zou zijn familie het moeten ontgelden.

De krant kreeg de informatie van advocaat Peter Plasman, die de ontvoerde man juridisch ondersteunt. Zijn cliënt zou betrokken zijn bij de wraakacties op directie en personeel van De Groot Fresh Group in Hedel, nadat dit bedrijf tussen het fruit verstopte partijen cocaïne aan de politie had overgedragen. Van een van de medewerkers werd zelfs de woning in brand gestoken. De bewoners moesten uit het raam springen om hun leven te redden. De terreur zou pas eindigen als het fruitbedrijf de in beslag genomen cocaïne zou vergoeden.

Zware criminelen
De politie besloot alles op alles te zetten om De Groot Fresh Group en de medewerkers te beschermen. Er werd een cameraschild rond Hedel aangelegd en er werd intensief gepatrouilleerd. Toen een verdachte in beeld kwam werd deze van de straat geplukt en een busje ingesleurd. Daarbij deden de undercoveragenten zich voor als zware criminelen. Volgens zijn advocaat moest hij vertellen in wiens opdracht hij deelnam aan de terreuracties, omdat anders zijn familie te grazen genomen zou worden. Het Openbaar Ministerie ging niet in op de situatie, maar verklaarde slechts dat bij ernstige zaken de inzet van undercoveragenten gerechtvaardigd is.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl