Sluiten
Header image

‘Lentestorm’ zorgt voor minimaal 30 miljoen euro schade

12 maart 2021

De ‘lentestorm’ die donderdag met windstoten tot boven de 100 kilometer per uur over Nederland raasde, heeft naar schatting zeker voor 30 miljoen euro schade aangericht. Deze schade is vooral ontstaan aan opstal, inboedel en voertuigen van particulieren en bedrijven.

Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van het Verbond van Verzekeraars. Schade aan land- en tuinbouw en overheidseigendommen zit niet in deze eerste raming, maar zullen het totaalbedrag nog doen oplopen.

Vooral het kustgebied, Zeeland en noordelijk Nederland kreeg het zwaar te verduren. In verschillende kustregio’s zorgden omgewaaide bomen, rondvliegende takken, dakpannen en puin voor schade. Ook viel een dodelijk slachtoffer te betreuren. Schademeldingen komen uit het hele land.

De ‘lentestorm’ is de eerste grote storm van 2021. De storm ‘Ciara’ zorgde in juli vorig jaar voor zo’n 80 miljoen euro schade, de januaristorm van 2018 leidde tot circa 401 miljoen euro aan uitkeringen voor verzekerden op hun opstal- en inboedelpolissen.

 

beveiliging.nl