Sluiten
Header image

Vier tieners aangehouden voor gewelddadige straatroven

7 juli 2021

De politie hield dinsdag vier verdachten van 15 tot 17 jaar aan. Ze worden in verband gebracht met verschillende gewelddadige straatroven en overvallen in de maanden maart, april, mei en juni in voornamelijk de Rotterdamse wijk Beverwaard. De politie doet verder onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

In de maanden maart, april, mei en juni van dit jaar kreeg de politie verschillende meldingen van slachtoffers die via social media waren ingegaan op bijvoorbeeld het verkopen van lachgas of exclusieve sneakers. Zodra de slachtoffers aankwamen op de afgesproken locatie werden zij opgewacht en bedreigd of mishandeld om hun geld af te geven. Bij twee incidenten ging het er nog gewelddadiger aan toe en werd er ook geschoten. Er raakte niemand gewond maar de impact op de buurt is enorm.

Goed recherchewerk
Gezien dezelfde werkwijze en de locaties waar deze reeks incidenten plaatsvond, verbond de politie deze aan elkaar. Goed recherchewerk leidde afgelopen week naar de vier jonge verdachten. Zij werden dinsdagochtend in hun woning aangehouden door het Arrestatie Team, dit gezien de aard van de delicten. Ook werden hun woningen doorzocht, waarbij verschillende vuurwapens en goederen die mogelijk gestolen zijn, werden aangetroffen. Het onderzoek naar deze gewelddadige incidenten gaat verder en meer aanhoudingen sluit de politie niet uit.

Eerdere aanhoudingen
Naar aanleiding van een zeer gewelddadige straatoverval zondag 9 mei op de Houdringeweg waarbij ook werd geschoten, hield de politie in mei al twee verdachten van 16 en 17 jaar (nu 18 jaar) aan. Deze zitten nog vast en worden ook in verband gebracht met dit onderzoek.
Het onderzoek is nog steeds in volle gang. De politie komt dan ook heel graag in contact met mogelijke slachtoffers die nog geen aangifte hebben (durven) doen. Ook wanneer iemand meer weet over deze reeks incidenten of getuige is geweest maar dit nog niet gemeld hebt bij de politie vraagt de politie contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

 

Bron: beveiligingnieuws.nl