Sluiten
Header image

Beveiliger zorginstelling overleden na schietincident

14 juli 2021

Een van de twee slachtoffers die maandag 12 juli in zorginstelling Parnassia zwaargewond raakten bij het ernstige schietincident, is woensdag aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 53-jarige beveiliger uit Rijswijk. 

In de ggz-instelling waren bij een schietincident een 36-jarige vrouw en een 53-jarige man gewond geraakt. De verdachte was gevlucht. Terwijl de hulpverlening aan de slachtoffers in volle gang was, werd in een auto op de Haveltestraat een zwaargewonde man aangetroffen. Reanimatie mocht niet meer baten, de 67-jarige man overleed ter plaatse. Beide slachtoffers van de Leggelostraat werden overgebracht naar het ziekenhuis. De 53-jarige man, een beveiliger van Parnassia, overleed twee dagen later, op woensdag 14 juli, aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De 36-jarige medewerkster ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis.

Wapenvergunning
Hoewel het onderzoek naar de toedracht en de achtergronden nog in volle gang is, is duidelijk dat de man uit de auto op de Haveltestraat als verdachte van het incident op de Leggelostraat moet worden aangemerkt en dat hij zelf een einde aan zijn leven heeft gemaakt. Bij de verdachte werd in zijn auto een vuurwapen aangetroffen. Hoe hij aan dit wapen is gekomen, maakt onderdeel uit van het onderzoek. Tot januari 2021 had hij een wapenvergunning en mocht hij een wapen bezitten. Maar na een incident in januari is zijn vergunning ingetrokken en is zijn wapen en munitie in bewaring genomen door de politie. Voor het wapen in de auto had hij dus geen verlof.

Onderzoek
Met de dood van een verdachte vervalt zijn rechtsvervolging. Wel doet de recherche verder onderzoek naar de omstandigheden rondom het incident. Een Team Grootschalige Opsporing onderzoekt, onder leiding van een officier van justitie, de exacte toedracht. Het rechercheteam vraagt mensen die iets in de omgeving van de Leggelostraat en Haveltestraat hebben gezien dat mogelijk iets met het geweldsincident te maken heeft, zich te melden via 0800-6070.

 

bron: Beveiligingnieuws.nl