Sluiten
Header image

NOX-moederbord veiliger door twee gescheiden netwerken

8 september 2021

Het bij ARAS Security verkrijgbare NOX Systems heeft met Revisie D van het NOX-moederbord een stap gemaakt in optimale veiligheid. Het moederbord is nu namelijk voorzien van twee separate netwerkverbindingen.

De twee aparte netwerkverbindingen geven de mogelijkheid om componenten voor beveiliging en/of gebouwbeheer te verbinden met netwerk 1, terwijl gebruikerscomponenten, zoals SIMS, het PC bediendeel of de NOX-app via netwerk 2 worden verbonden. Een andere mogelijkheid is om een intern netwerk op poort 1 aan te sluiten en de doormelding (en daarmee een weg naar buiten) op poort 2. Deze fysieke scheiding zorgt volgens ARAS Security of een aanzienlijk hoger veiligheidsniveau. Afgezien van deze nieuwe voorziening blijft het NOX-moederbord voor alle overige functionaliteiten volledig compatibel met zijn voorganger.

Beheerplatform
Het geavanceerde managementsysteem NOX dient als overkoepelend beheerplatform. Het ondersteunt alle technische systemen in een gebouw voor beveiliging, maar ook voor klimaatbeheersing en het bewaken van vitale installaties. Of iemand zich nu verdacht gedraagt, de temperatuur in een koelcel te hoog oploopt of het te vochtig wordt in een archief, met NOX is er niets meer wat de beheerder ontgaat. En omdat NOX modulair is opgebouwd, hoeft alleen ge├»nvesteerd te worden in wat echt nodig is. Bestaande apparatuur kan meestal behouden blijven, want NOX ondersteunt tientallen merken en producten van andere fabrikanten.

Bron: Beveiligingnieuws.nl