Sluiten
Header image

Geldmaat opent eerste geldautomatenwinkel

8 september 2021

Geldmaat heeft een eerste geldautomatenwinkel geopend aan de Eerste van der Helststraat 31 in Amsterdam. Hier kunnen klanten voor alle contant gelddiensten terecht. Er staan automaten voor het opnemen en storten van biljetten, het opnemen en storten van munten en sealbagautomaten.

De automaten in de winkel verschillen niet van de geldmaten op andere locaties. Dat betekent dat klanten van alle banken biljetten kunnen opnemen.  Het opnemen en storten van munten, het storten van biljetten en het gebruik van de sealbagautomaat is alleen mogelijk voor klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank.

Geen medewerkers
In de winkel zijn geen medewerkers aanwezig. Wel staan er automaten met spraakondersteuning en is een van de geldmaten geschikt voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Klanten die graag hulp willen bij het opnemen en storten van biljetten kunnen hiervoor naar een locatie waar een geldmaat plus assistentie aanwezig is. Welke locaties dit zijn is te vinden op de Locatiewijzer op geldmaat.nl.

Continuïteit waarborgen
Met het openen van eigen winkels wil Geldmaat continuïteit waarborgen op gebied van contant geld. Erik Kwakkel, CEO Geldmaat: “Met geldmaatwinkels creëren we een onafhankelijk netwerk waarmee we beschikbaarheid van contant geld in een specifiek winkelgebied kunnen bieden. Zo zorgen we ervoor dat we contant geld voor iedereen beschikbaar en bereikbaar houden.”

Bron: beveiligingnieuws.nl