Sluiten
Header image

2N-intercom nu geschikt voor bewaking en domotica

23 februari 2022

SmartSD maakt bekend dat 2N de firmware van de 2N Indoor View van een update heeft voorzien. Hierdoor kan de antwoordunit voor luxe wooncomplexen nu ook dienstdoen als bewakingsapparaat en bedieningspaneel voor complexe domotica-systemen.

Bewoners van luxe gebouwen hebben altijd prioriteit toegekend aan twee aspecten: de beveiliging van hun woning en gebruiksgemak. Recente technologische doorbraken hebben geresulteerd in de toenemende vraag van huiseigenaren naar de integratie van slimme apparaten, op een manier die zowel de beveiliging als het gebruiksgemak verbetert.

Drie verbeteringen
De nieuwe firmware van 2N is ontwikkeld als antwoord op die vraag en verbetert de 2N® Indoor View op drie manieren. De eerste is de mogelijkheid om tot vier IP-camera’s met de intercom binnenpost te verbinden. Deze IP-camera’s hoeven niet eens met de intercom te worden verbonden. Ze hoeven alleen maar deel uit te maken van hetzelfde lokale netwerk als de antwoordunit. Dat betekent dat bewoners via het 7” kleuren-touchscreen van de 2N Indoor View van binnen kunnen zien wat er in de hal, achter het huis of in de garage gebeurt.
De tweede verbetering zorgt ervoor dat bij elk intercomgesprek snapshots worden genomen, ook bij onbeantwoorde oproepen. Als er diverse inbraken in de omgeving hebben plaatsgevonden, maken bewoners zich vaak zorgen over dieven die hun intercom gebruiken om te checken of er iemand thuis is. De 2N Indoor View maakt nu automatisch snapshots van elke beller, ook bij onbeantwoorde oproepen. Deze beelden worden toegevoegd aan het logbestand. De binnenpost maakt meerdere snapshots voor het geval de persoon die voor de deur staat zijn gezicht heeft afgewend of op het moment van de oproep zijn hand op de camera hield.

Domotica
Tot slot kan de intercom binnenpost nu ook dienstdoen als bedieningspaneel voor domotica. Het is nu mogelijk om HTTP-instructies vanaf de 2N® Indoor View te verzenden. Dit maakt het mogelijk om rechtstreeks vanaf de binnenpost functies voor domotica te bedienen. Bijvoorbeeld voor het inschakelen van de verlichting, het openen van de jaloezieën en het oproepen van de lift.
Hans van Moorsel, business development manager Benelux bij 2N: “We weten dat bewoners van luxe woningen verwachten dat slimme apparatuur hen verbeterde beveiliging en gebruiksgemak biedt en dat ze geen tijd willen verspillen aan producten die niet goed samenwerken. Om tegemoet te komen aan deze behoeften hebben we de 2N Indoor View omgevormd tot een bewakingsmonitor en de spil van het smart home-ecosysteem.”

bron:beveiligingnieuws.nl