Sluiten
Header image

Horecaportiers aangevallen

12 september 2019


Eind augustus werden meerdere beveiligers van dezelfde horecagelegenheid in Almere belaagd door een grote groep jongeren. Hierbij zijn klappen gevallen, zodat de politie tot arrestatie is overgegaan. Er zijn meerdere verdachten aangehouden.
 

Escalatie

De aanleiding was een bezoeker die drank mee naar binnen wilde nemen. Een portier van de horecagelegenheid sprak de persoon hierop aan, waarop er bijna direct een confrontatie volgde waar meerdere personen zich mee bemoeiden. Enkele andere portiers en een medewerker van de gelegenheid schoten hun collega te hulp. Het kwam tot een vechtpartij waarbij geslagen en geschopt werd. Drie van de medewerkers van de horecagelegenheid liepen letsel op en deden aangifte van mishandeling bij de politie.
 

Arrestatie

Direct na het incident en de daaropvolgende dag werden verdachten gearresteerd voor verder onderzoek. Zij zijn inwoners van Almere en tussen de 15 en 17 jaar oud. Meerdere aanhoudingen worden zeker niet uitgesloten. De politie is nog op zoek naar getuigen om de zaak kracht bij te zetten, ook omdat er uit onderzoek is gebleken dat er filmpjes zijn gemaakt door omstanders. Deze kunnen geüpload worden via www.politie.nl. Indien nodig kan er ook anoniem gemeld worden.
 

Nieuwsberichten automatisch eens per maand ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van HB bewaking onderaan deze pagina.