Sluiten
Header image

Wapensmokkel in JC Zaanstad

12 september 2019


Dit is niet de eerste keer dat JC Zaanstad in het nieuws staat met betrekking tot smokkelwaar. Eerder lekten beelden van feestvierende gevangenen die volop over telefoons, drugs en andere smokkelwaar bleken te bezitten. 
 

Medewerkers

Het personeel van Justitieel Complex Zaanstad wijdt de slechte controle aan chronisch personeelstekort. De smokkel ging in dit geval echter om twee mensen in dienst van JC Zaanstad, niet de gevangenen: een medewerker en een ingehuurde beveiliger. De twee zijn per direct naar huis gestuurd. De medewerker in afwachting van nader onderzoek door het Bureau Integriteit, de beveiliger zal niet meer ingehuurd worden.
 

Luchtdrukwapen

Het ging om een luchtdrukwapen waarmee airsoft wordt beoefend. De medewerker is lid van een schietvereniging waar het wapen wordt gebruikt, en zegt vergeten te zijn dat hij deze nog in zijn tas had zitten toen hij bij JC Zaanstad binnen kwam. Hij zou de portier geïnformeerd hebben bij binnenkomst. De directie neemt daar echter geen genoegen mee. Het meenemen van een luchtdrukwapen is streng verboden, en het excuus niet afdoende. Bovendien had de beveiliger het wapen moeten opmerken tijdens de controle.
 

Nieuwsberichten automatisch eens per maand ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van HB bewaking onderaan deze pagina.