Sluiten
Header image

Controlelampje blijft aan

16 september 2019


Google heeft het onmogelijk gemaakt het controlelampje op Nest-camera's uit te schakelen. Ook op Dropcam en Nest Hello (cameradeurbel) brant het lampje standaard tijdens opnames. Dit om te voorkomen dat mensen onopgemerkt geobserveerd worden.
 

Privacy

Google is tot het besluit gekomen met het oog op privacy wetgevingen, en hun eigen houding ten opzichte van de maatregelingen die daarvoor genomen moeten worden. Omdat het miljardenbedrijf bijna ongelimiteerd data kan verzamelen, wordt Google nauwlettend in de gaten gehouden door privacyautoriteiten en belangenorganisaties op het gebied van privacy. Eerder plaatste Google al een heldere indicator op de Nest Hub Max, hun slimme speaker en beeldscherm. Deze licht op als beeld en/of geluid doorgestuurd wordt naar de Nest cloud.
 

Controle

Gebruikers van Google's producten zijn het er grotendeels niet mee eens. Veel gebruikers vinden het lampje storend, en kunnen zelfs boos worden omdat Google bepaalt hoe zij hun dure apparatuur wel of niet moeten gebruiken. Ook zijn sommige mensen bang dat de camera extra op zal vallen door het controlelampje, als er wordt ingebroken. Dit argument houdt echter geen stand, omdat de camera al beelden doorgestuurd hoort te hebben voor de inbreker hem kan wegdraaien of afdekken.
 

Nieuwsberichten automatisch eens per maand ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van HB bewaking onderaan deze pagina.