Sluiten
Header image

Man ontsnapt onder busje

26 september 2019


Een bestuursrechtelijke vreemdeling werd vastgehouden in het Detentiecentrum Rotterdam, waar hij wachtte op uitzetting. De man wist onder een busje te klimmen en zo de inrichting te verlaten, die naast The Hague Rotterdam Airport ligt.
 

Onderzoek

Bij de avondtelling bleek dat de vluchteling niet in zijn cel aanwezig was. Direct daarop werd een onderzoek ingesteld. DIt bestond in eerste instantie uit een zoekactie binnen het Detentiecentrum Rotterdam. Ook werden de camerabeelden van die dag uitgelezen, waaruit bleek dat de vluchteling had weten te ontkomen door onder het busje te kruipen. Deze bus komt wekelijks langs om de ingeslotenen op turbeculose te controleren.
 

Op de vlucht

De zoektocht van de marechaussee leverde geen resultaat op. De KMar (Koninklijke Marechaussee) heeft de verantwoordelijkheid voor de opsporing, arrestatie en terugbrenging van de betrokkene op zich genomen. De vluchteling is echter nog altijd spoorloos. Over zijn identiteit worden geen uitspraken gedaan. Het Bureau Veiligheid en Integriteit stelt een onderzoek in naar de omstandigheden rondom de ontvluchting. Het Detentiecentrum zelf zal ook een onderzoek uitvoeren, in opdracht van de directie.
 

Nieuwsberichten automatisch eens per maand ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief van HB bewaking onderaan deze pagina.